Groendak
varianten

Groendaken aanleggen is een eigen métier. Als pionier in België buigen we op ervaring in de meest diverse projecten. Van ontwerp- tot aanlegfase. Woonhuis, wolkenkrabber of ondergrondse parking, Ecoworks brengt elk dak tot leven. Materialen kiezen we uit en verdelen we met de Europese marktleider Optigroen.

extensieve daken:
weinig onderhoud

Sedumdak

Hét instapgroendak is een Sedumdak. Een mengeling van onderhoudsarme vetplanten (Sedum) op een dunne substraatlaag, wat zorgt voor een beperkt gewicht. Veel groen voor weinig geld. Ideaal voor grote platte daken. Dé formule voor grote oppervlakten, de referentie voor bouwbedrijven.

Ontdek de natuur met een biodiversiteitsdak

Een mininatuurgebied op je huis of gebouw. Onverwacht kijkgroen. Kleurrijke wilde bloemen, vlinders, bijen en ander microleven. Het toekomstig uitzicht van je slaapkamer of de wandelgang van je bedrijf. Een waaier aan toepassingen heeft u met een biodiversiteitsdak.

Een energiegroendak is het dak van de toekomst

Het dak van de toekomst. Groendaken en zonnepanelen versterken elkaar. De verkoelende werking van de dakbegroeing reduceert het rendementsverlies van je zonnepanelen dat ontstaat door overmatige hitte.

Waterretentiedak voor minder wateroverlast

Waterbuffering en afvoervertraging op de groendaken zorgen voor een polder waardoor er minder wateroverlast is. Het alternatief voor ondergrondse citernes en dure riolering. De oplossing om van regen een grondstof te maken voor een groener gebouw en overstromingen te vermijden.

Ontdek het plezier van intensieve groendaken

Groendaken worden zelfs groentedaken. Van keukenkruiden tot het telen van groenten in een Urban Farm. Voor privégebruik of verwerkt in de keuken van je hotel, restaurant of verblijf. Lokaler kan je voedsel niet worden. Met een ‘intensief’ groendak, wat eigenlijk betekent meer richting een tuin met meer voedingsbodem en dus meer gewicht, kan je allerlei functionaliteiten toekennen aan je dak.

Tuindak

Een volwaardige tuin met bomen, struiken en beloopbaar gras wordt mogelijk met het tuindak. Zwaardere formule. Ecoworks bekijkt de mogelijkheden met de projectontwikkelaar en/of architect.

Dakpark

Een ontmoetingsplek voor je medewerkers, een duurzame boveninrichting van een ondergrondse parking, een ontspanningsplek voor de bewoners van een woontoren, stadsvernieuwing van de 21e eeuw.

Waarom zijn groendaken
goed voor jou en je omgeving?

→ Bescherming tegen wateroverlast

zware buien worden vlot geabsorbeerd, een waterbuffersysteem wordt overbodig

→ Meer rendement

door betere isolatie maar ook door beter presterende zonnepalen, koelunits én airconditioning

→ Slimme keuze

de levensduur van je dak met 60 jaar verlengd. Meerdere daken uitgespaard

→ Financiële ondersteuning

bekijk met je gemeente welke subsidie jouw groendak volledig terugbetaalt

→ Extra leefruimte

en een tuingevoel op je dak

→ Gezonder leven & werken

zuivere lucht, minder jn stof

→ Biodivercity

en dan zwijgen we nog over alle vlinders, bijen en ander leven dat een groendak aantrekt, midden in de stad.

Interesse in groendaken?

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf of woning en onze aanpak? Dan kan je altijd een vrijblijvend advies ontvangen. Doe alvast inspiratie op in onze brochure of bekijk onze referenties.

enties.

neem contact met ons op