fr nl

Bezoek aan Galabau 2014

Half september was ecoworks op bezoek op de Galabau beurs. Het is een Duitse beurs die elke 2 jaar doorgaat in Nürnberg. Galabau is bijzonder groot en heel wat mensen zakken uit heel Europa af naar dit mekka voor elk groenbedrijf. 

Twee jaar geleden waren we er ook al naar toe gegaan. Dit maakt het voor ons des te leuker om te kijken wat de evoluties zijn op het vlak van uitrusting en machines. De wereld staat duidelijk niet stil en we zijn weer heel wat wijzer naar huis gekeerd. Met vooral een pak nieuwe ideeën.

Voor het graven van onze zwemvijvers hebben we dit jaar extra aandacht besteed aan de graafkranen. Galabau is zo groot dat elk merk hier vertegenwoordigd is waardoor je mooi kan vergelijken. Er is zelfs een testcircuit buiten de beurshallen waarin Lieven een graafkraan aan het uitproberen is. 

We hebben meteen ook een bezoek gebracht aan de hoofdleverancier voor onze groendaken en daktuinen. Het gaat om de firma Optigrün, wereldwijd één van de grootste verdelers van groendakmaterialen. Dat zijn altijd hartelijke ontmoetingen. Optigrün levert ons de groendakmaterialen, alsook technische ondersteuning bij complexe groendakprojecten en bovenal verzorgt het opleidingen aan onze hoveniers zodat zij op kwalitatieve wijze groendaken & daktuinen aanleggen. 

Nooit makkelijk om even tijd te nemen om stil te staan, maar toch kom je altijd terug met enkele goeie pistes en een fris hoofd van zo een bezinningstrip. Klaar om terug te knallen! 

Groeten,
ecoworks

neem contact met ons op