fr nl

The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.

Visie + missie

Visie

Ecoworks heeft een doel voor ogen: ervoor zorgen dat de natuur in onze leefwereld meer aandacht krijgt. Wij willen ze opnieuw een plek geven in de stad en de dichtbebouwde omgeving, maar tegelijkertijd willen we ook de bestaande natuur beschermen. Hoe? Met duurzame en ecologische oplossingen.

Geen verrassing dus dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op ons prioriteitenlijstje prijkt. Maar wat betekenen die ‘grote’ woorden? Dat we investeren zowel in een goede aanleg en uitvoering als in het gebruik van verantwoorde materialen en producten. Onze medewerkers zijn de spil van de onderneming en we willen een fijne werkplek creëren met ruimte voor overleg en wederzijds respect.

Missie

We have a mission: natuur opnieuw integreren in onze leefwereld aan de hand van zwemvijvers, groendaken en verticale tuinen (groengevels). We creëren biodiversiteit op plaatsen waar die eerder werd verdrongen. De oplossing wordt ons altijd aangereikt door de natuur zelf. Onze producten zijn gebaseerd op de eeuwenoude natuurwetten. 

Wat willen we bereiken met onze producten?

Met groendaken willen we op verloren plekken de natuur weer een plaats geven. 

Een intensief groendak geeft bijvoorbeeld het dak van een warenhuis een sociale en/of landbouw functie. Zo wordt deze plek in een dorpscentrum een groene aantrekkingspool.

Een extensief groendak gebruiken we om verloren biodiversiteit te herstellen. Zo hebben de buurtbewoners ook een leuker uitzicht dan wanneer ze moeten kijken op een lelijke, kale zwarte dakbedekking. En intussen halen we een hoop fijn stof uit de lucht op en helpen we overstromingen te voorkomen door het regenwater te absorberen. 

Groengevels kunnen de stad een groen gezicht geven. Zou het niet geweldig zijn om door een winkelstraat te flaneren tussen bloeiende planten en zingende vogels? 

Zwemvijvers vormen een logisch alternatief om water in de tuin te integreren. Gedaan met het nodeloos verspillen van water en energie voor een verkwikkende duik in je eigen tuin. Een zwemvijver gebruikt natuurlijk water dat zichzelf reinigt op basis van enkele simpele natuurwetten. 

Meer info? Of wens je contact met ons op te nemen? Klik hier. 


neem contact met ons op
×

Slechts enkele klikken verwijderd van jouw droomproject.
Laat ons weten wat je plannen zijn en we nemen gauw contact met je op.
Bedankt voor uw bericht. Wij contacteren u zo snel mogelijk.

Ontvang gratis onze infobrochure.
Bedankt voor uw aanvraag. Wij verzenden uw brochure zo snel mogelijk.