fr nl

Ecoworks 2025 manifesto

De belangrijkste drijfveer die ons samenhoudt was van dag één de ambitie om iets ‘goeds’ te doen met Ecoworks. De behoefte om natuur te maken, iets moois te bouwen. Een verhaal te brengen dat het ecologischer moet, maar dat het ook wat menselijker kan.

Is het nu met een publieke daktuin in het midden van de stad waar we graag zoveel mogelijk bloemen, bijen, vlinders en kleur samenbrengen of met een CO2 bufferende groene gevel in een stads-canjon zoals de Wetstraat in Brussel. Onze missie is duidelijk: groener, hoger, meer en beter. We denken in de volgende jaren onze privé zwemvijvers te zien evolueren naar steeds meer publieke zwemvijvers. Vandaag brengt het families al zwemmend dichterbij de manier waarop onze natuur werkt. Morgen bindt het een gemeenschap rond een zwemvijver in de dorpskern.

De voorbij 10 jaar werden we 10x groter. Dat ging echt niet zonder slag of stoot. 2020 was hard en allesbehalve evident. 2021 kondigt zich aan met een vol orderboek en tal van mogelijkheden.


Waarom zouden we nog verder willen groeien?

Er is echt een kans dat de mensheid binnen 100 jaar door zijn eigen stommiteiten weggeveegd is. Er zijn al zoveel dierensoorten uitgestorven. Er zijn vandaag geen redenen om aan te nemen dat dit voor de mensheid niet opgaat. De vraag is niet of er nog natuur zal zijn in de 22ste eeuw. De vraag is of wij er nog deel van zullen uitmaken. Er ging een giga aandeel natuur verloren in de afgelopen 50 jaar. Terwijl we deze broodnodig hebben om het evenwicht te behouden. De enige manier waarop we dit kunnen herstellen, is door terug natuur te maken. Wat de iconische stem David Attenborough al jaren roept, wordt vandaag mainstream.

Ecoworks hoopt hier een bijdrage aan te leveren, niet enkel met onze producten maar ook met de keuzes binnenin ons bedrijf.


Hoe kunnen we nog meer impact hebben? 

Met de juiste goals, een sterke culture, een focus op de toekomst en de actiepunten van vandaag.Goals in Ecoworks 2025

1.  INZETTEN OP EEN ECOWORKS-KWALITEIT

2.  INZETTEN OP TECHNOLOGIE

3.  INZETTEN OP EEN LERENDE ORGANISATIECulture

OPTIMISME Op een positieve manier geloven in en meebouwen aan ons verhaal.

MOED Durven groots dromen en doorzetten om te veranderen.

AUTHENTICITEIT Jezelf zijn en blijven, maar altijd met respect  voor de ander.

BEDACHTZAAMHEID Laat ons voorzichtig zijn met eigen gelijk.

INTEGRITEIT We zijn eerlijk, oprecht en betrouwbaar.
The greatest place to work

Ecoworks wil gewoon een fijne werkplek zijn. Hoe denken we dit te doen:

·  Betere infrastructuur met hopelijk een nieuw gebouw.

·  Welomlijnde en gebalanceerde takenpakketten.

·  Kennis centraal bijhouden en delen met mekaar.

·  Inzetten op opleiding (intern/extern).

·  Een hoge norm over wie een Ecoworkser kan/mag en moet zijn.

·  Vriendschap onder collega’s - We willen graag samen op café na onze uren. :-)

Dit past in ons Ecoworks 2025 plan, niet alleen een plan gericht op groei, maar een uitdaging om de beste werkplek te zijn als prioriteit. Op maat van elke collega.Future

We voelen aan dat de expertise die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd alleen maar aan belang zal winnen in de stad van de toekomst. We moeten anticiperen op deze innovaties en goed omgaan met verandering en flexibiliteit. Tools zoals augmented reality worden voorspeld als een game changer in de bouw. Ik denk dat wij binnen afzienbare tijd met een bril rondlopen waarmee we in het gezichtsveld een tekening in 3D kunnen projecteren van het plan dat we moeten bouwen.

Om dit te kunnen doen, moeten we een sprong maken. Gaan we onszelf en onze manier van werken moeten heruitvinden. We gaan gewoontes moeten lossen en een andere cultuur moeten creëeren. Dit is geen verhaal van harder werken. Dit is een verhaal van vertrouwen, slimmer samenwerken, goeie processen én nieuwe collega’s.Today

Vandaag zoeken we volop nieuwe collega’s (lees er meer over op werken.bij.ecoworks) en maken we werk van opleidingen. We versterken de werkvoorbereiding met mensen en software. En gaan we voor meer contact op de werkvloer. We gaan voor meer overleg per functiegroep in wat we gedoopt hebben tot ‘spring-dagen’. Met die tijd werken we aan een steeds gedetailleerder actieplan richting 2025.

Onzekerheden of zelfs angsten hoeven ons niet te verlammen, ze kunnen een drijvende kracht zijn om je naar plekken te brengen die je zelf niet voor mogelijk hield. Laat ons een dappere beklijvende nieuwsgierigheid aanmoedigen naar hoe we hierbij persoonlijk kunnen groeien (als collega/vriend/papa...) .

We zijn niets aan niemand verplicht, maar met de juiste drijfveren is dit een boeiend avontuur.

Laat ons erop klinken! Gelukkig nieuwjaar iedereen!


neem contact met ons op