fr nl

het zwevende ecoworks bos in centrum Brussel

Wie de komende maanden, via de Tervurenlaan, Brussel in- of uit rijdt zal er niet kunnen naast kijken! Tussen het Jubelpark en het Montgomeryplein pronkt ons laatste nieuwe project: een heus zwevend bos. 

In opdracht van Bank Delen en in samenwerking met Duval Guillaume en Urban Media kregen we de kans om op een orginele manier groen in de stad te brengen. Daar konden we natuurlijk geen nee op zeggen!

De opdracht bestond erin om een standaard bouwstelling om te vormen tot een creatieve groengevel met een commerciële boodschap. De ecoworks-koppen werden bij elkaar gestoken en al snel kwamen we tot het volgende idee: een figuratief en zwevend bos! 

Uit de zwevende plantenbakken ontspruiten de wortels van onze bomen. Via een structuur van houten balken en stalen kabels zullen de takken op die manier hun weg naar boven vinden. Zoals het elk goed bos betaamt zal ook deze zwevende variant wat tijd nodig hebben om te groeien, want 'Beautiful things take time to grow' (de slogan van Bank Delen).

De hele constructie zal maar tijdelijk het straatbeeld opfleuren. De werkzaamheden zullen normaal gezien een jaartje in beslag nemen. Gedurende die tijd heeft de buurt, samen met al het stilstaand verkeer, alvast iets bijzonders om naar te kijken! Wat er achteraf met het zwevende bos gebeurt is nog niet beslist. Een zwevend bos ook tegen uw gevel, het kan: vrijwilligers mogen zich melden!

Groetjes,

ecoworksneem contact met ons op