fr nl

Vastgoedtrends: Rewilding

Een park op het dak van een wolkenkrabber, een appartementsgebouw met een tuin op elk verdiep, een moestuin naast de keuken van je favoriete hotel. Rewilding heet het. In New York, Tokyo en Singapore is het gemeengoed. Denk aan de High Line in Manhattan, waar de bedding van een trein een langgerekt verhoogd park werd.

Ecoworks effent als tien jaar het pad voor deze stad van de toekomst. Zo voorzagen we net nog het Mechelse KBC-kantorencomplex van een verticale binnentuin. Ook Colruyt kreeg een groen dak boven het hoofd. Net als de studenten van de Universiteit Hasselt. Hiervoor werken we samen met architecten, bouwpromotoren en projectontwikkelaars.

Die laatste proberen fauna en flora nu steeds meer in hun woonprojecten te integreren. Op Realty, de grootste vastgoedbeurs van België, was het alvast een hot topic én een van de drie vastgoedtrends voor 2016. Olivier Carrette, afgevaardigd bestuurder van UPSI-BVS, de beroepsorganisatie van Belgische projectontwikkelaars, kondigde aan dat Rewilding haar opwachting maakt in België. “Straks worden de Sky Gardens van Singapore hier de normaalste zaak van de wereld. Enkele jaren geleden heeft men daar een hotel gebouwd waar om de vier verdiepingen een tuin werd ingebouwd. Vijftienduizend vierkante meter groen kon zo in het hotel worden geïntegreerd.”

Ecoworks is er alvast helemaal klaar voor!


Bekijk:
Onze groenprojecten op grote schaal 
Inspirerende groendaken voor jouw huis 
Contacteer ons


Bron: Trends, 25 mei 2016, Deze drie nieuwe vastgoedtrends komen op ons af


neem contact met ons op