fr nl

What's next?

What’s next?

Wij werken sinds 2006 aan natuur brengen naar de stad en zwemvijvers te laten evolueren naar een main-stream oplossing. We waren jaren ‘the new kids on the block’. Anno 2024 blijven we onszelf uitdagen.

We zetten in op een geïntegreerde aanpak over wat groen kan betekenen, ook het zwemvijver-team evolueert naar een brede kijk op natuurlijk en helder water. We focussen niet alleen meer op & en tegen een gebouw, maar werken aan antwoorden op de vraag wat groen en blauw betekent in de wereld van 2030.

Zo bouwen we nu ook zwemvijvers met een publieke en maatschappelijke rol. Natuurlijk zwemmen brengen naar elke dorpskern! In 2024 starten we met een groot publiek zwembad voor de Stad Aarschot gebaseerd op natuurlijke oplossingen. Deze ambitie leidde ook naar de opdracht voor een masterplan waterrecreatie voor de Provinciale domeinen van Vlaams Brabant.

In 2009 brachten we de eerste groengevel naar België, ondertussen werken we aan alle vormen van verticaal groen: living walls, klimplanten of balkontuinen.

De afgelopen jaren traden we ook binnen in het gebouw met binnentuinen, wintertuinen en kamerplanten. Met als orgelpunt het project ZIN in Noord  voor de Vlaamse Overheid waar alles samenkomt in een dakpark op +29, een publieke wintertuin en 3000 bomen doorheen de torens. 

Onze groendaken werden grotere en technische projecten. Dat alles maakt ons ‘hoofdaannemer-groen/blauw op, tegen, rond en in’ je gebouw, project of woning. Kort door de bocht, is het wat ingewikkeld? Dan denken we graag mee.

Ecoworks ontwerpt & bouwt maar focust steeds meer op beheer en onderhoud. We zijn een privaat bedrijf, maar met een maatschappelijk doel. Onze projecten zijn samen een natuurpark en benaderen we steeds meer op die manier. 

Ons onderscheidend vermogen vinden we niet alleen in een theoretisch kader, maar vanuit de praktijk als ‘aannemer’. Dat houdt alle dagen de neus op de feiten en de voeten op de grond.

Ecoworks wil mooie dingen bouwen. Maar graag met steeds meer impact en eigenheid!

Laten we, ook in 2024, samenwerken om mooie natuur te bouwen en deze te kunnen blijven beleven. 


neem contact met ons op