fr nl

Onze nieuwjaarsbrief

Beste klant, leverancier, vrienden en familie, 

Liefste collega’s,

We brengen jullie onze beste wensen voor het nieuwe jaar.

Vorig jaar ging het vooruit met Ecoworks. Samen realiseerden we enkele projecten waar we fier op zijn. Zo was er het grote schuine grasdak op de Research Corda Campus in Hasselt i.s.m. Democo en ELD architecten. Maar ook het eerste project voor de Scholen Van Morgen onthouden we als een mooie referentie. Een echt huzarenstuk was een uitdagend bio-zwembad in Waver in een tuin met een hellingsgraad van 45 graden. Klik hier om onze projecten beter te leren kennen.  

De tijd vliegt wanneer je je aan het amuseren bent. We gaan deze maand met Ecoworks ondertussen ons 9de levensjaar in. Een verhaal dat begon rond enkele pas afgestudeerde vrienden en de visie om een ecologisch bedrijf te bouwen. De afgelopen jaren hebben we grote stappen voorwaarts gezet naar een professionelere structuur. Dit voorjaar verhuizen we naar onze nieuwe kantoren en een magazijn dat vier keer groter is. Deze uitbreiding moet onze groei en onze ambities verder ondersteunen. 

Ecoworks heeft de ambitie om marktleider en voorkeurpartner te worden voor technisch groene oplossingen op, rond, in en tegen gebouwen. Voor onze anekdotes schreven we dit jaar onze historiek uit op ecoworks.be. De laatste ontwikkelingen kunnen jullie volgen via onze blog en social media.

Dit jaar kijken we uit naar het groengevelproject voor de Europese Raad. Een prachtige kans om onze competenties te tonen op het Europese toneel. We zijn ook erg enthousiast over de samenwerking met de Colruyt Group waar we voor de Bio-Planet biosupermarkten groengevels zullen bouwen. 

Op de particuliere markt zien we nog erg veel potentieel. We willen nog meer gezinnen laten genieten van de deugd van biologisch zwemmen in eigen tuin. Daarnaast zijn alle soorten daken onveilig voor onze vergroeningsdrang. Ecoworks heeft oplossingen voor daken vanaf 1m2 maar realiseert evenzeer grote dakakkers voor stadslandbouw.

Jullie merken het, in 2015 blijven we trouw aan onze droom om meer en beter geïntegreerde natuur te ontwikkelen. Ecoworks stapt met deze ambities zij aan zij met Natuurpunt. Waar zij werken aan het behoud en het beheer van natuurgebieden, werken wij voor meer natuur in de stad, in de tuin, in commerciële en industriële omgevingen. Een sterke tandem, want als partner gaat 10% van onze winst naar Natuurpunt. Meer uitleg kan u hier vinden.

Bovenal is de natuur er om van te genieten. Elk van ons zou daar meer tijd voor moeten nemen. Een mooi voornemen voor 2015 dat we iedereen toewensen. Morgen doen wij dit alvast met veel plezier op het Grote Vogelweekend. Lees hieronder meer:

Maak je op voor het Grote Vogelweekend! Het is winter en dat betekent maar één ding: Het Grote Vogelweekend komt eraan! Tijdens Het Grote Vogelweekend roept Natuurpunt jong en oud op om tijdens het weekend van 17 en 18 januari 2015 een half uurtje of langer de vogels in de tuin of op het terras te tellen. Tijdens deze massale tuinvogeltelling schets je samen met duizenden andere tellers een beeld van de vogelrijkdom in onze tuinen. Herken jij alle tuinvogels al? 

We wensen jullie nogmaals een fijn en gezond 2015.

Met vriendelijke groeten,

Sander, Lieven en John

zaakvoerders Ecoworks

neem contact met ons op