fr nl

Vastgoedtrends: Rewilding

Een park op het dak van een wolkenkrabber, een moestuin naast de keuken van je favoriete hotel. Rewilding heet het. In New York, Tokyo en Singapore is het al gemeengoed. Wordt Brussel de volgende groene hub?

Ecoworks greets Obama

Onze blaadjes kietelen zijn vingertoppen in ons nieuwste Ecowerk. De nieuwe zetel van de Europese raad kleurt groen met een Ecoworks groengevel. Lees meer…

Zo sloot ecoworks het jaar af...

2015 was een wervelend jaar voor ecoworks. Net zoals vorig jaar namen we de tijd om samen met alle werknemers het jaar te overlopen, voor we weer vooruit kijken naar 2016.

ecoworks bouwt HUMO op PUKKELPOP 2015

Een paar maanden geleden werd ecoworks door HUMO gecontacteerd. Ze vroegen ons om een concept te bedenken voor hun Pukkelpop stand. De stand moest duurzaamheid uitstralen en daarmee ook opvallen. En naast het concept mochten we de stand ook bouwen. Een kans die we uiteraard niet konden laten liggen!

ecoworks in Weekend Knack

We zijn zeer verheugd met de persaandacht die we gekregen hebben van Weekend Knack afgelopen week. Het artikel is een interview met John Kinnen (zaakvoerder ecoworks) over hoe onze firma de toekomst ziet van 'groen in de stad'.

ecoworks wint in Wenen 'groendak van het jaar 2015'!

In februari 2015 werd het ‘groendak van het jaar’ gekozen. Dit is een wedstrijd die georganiseerd is door Optigrün. De verkiezing gebeurt door bedrijven die zelf groendaken en daktuinen aanleggen. Naast de schoonheid van het groendak, wordt er ook veel aandacht besteed aan de technische opbouw.

Onze nieuwjaarsbrief

Beste klant, leverancier, vrienden en familie, liefste collega’s, we brengen jullie onze beste wensen voor het nieuwe jaar. Vorig jaar ging het vooruit met Ecoworks. Samen realiseerden we enkele projecten waar we fier op zijn. Lees er meer over in onze nieuwbrief!

Denk Dag & Kerstdiner

Gisteren, op 11 december 2014, hebben we ons personeel gevraagd om allemaal samen te zitten. Het was de eerste ecoworks 'Denk Dag'. Een dag waarop we opleiding geven en waarop er ervaringen worden uitgewisseld over onze producten. De bedoeling was om te leren van 2014 om vervolgens als groep sterker te staan voor 2015.

Eindsprint van een groot hellend groendak ...

Op dit moment zijn we met man en macht aan het werk om het groendak op de nieuwe gebouwen van Corda Campus af te werken. Op 5 oktober vindt de officiële opening plaats. Onze jongens werken hard om dit grote hellende groendak tot een goed einde te brengen. En met de hulp van deze kraan moet dat zeker lukken :)!

Bezoek aan Galabau 2014

Half september was ecoworks op bezoek op de Galabau beurs. Het is een Duitse beurs die elke 2 jaar doorgaat in Nürnberg. Galabau is bijzonder groot en heel wat mensen zakken uit heel Europa af naar dit mekka voor elk groenbedrijf. Twee jaar geleden waren we er ook al naar toe gegaan. Dit maakt het voor des te leuker om te zien wat de evoluties zijn op het vlak van uitrusting en machines.

Artikel in VOKA Tribune van september 2014

Met veel plezier kondigen we aan dat ecoworks in het september nummer van Voka Tribune staan (Maandblad van VOKA voor Vlaanderen). Vooral onze groendaken kwamen aan bod. We zijn erg verheugd met de aandacht die we hebben gekregen van hun.Hier is het…

ecoworks op de Druivenstoet 2014 in Overijse

Zoals elk jaar doet ecoworks mee met de Druivenstoet in Overijse. Een fijne dag! Waar we vorig jaar nog onder de regenwolken door moesten rijden ... was het dit jaar een zonovergoten dag. De zonnestralen zorgen meteen ook voor veel meer mensen langs de kant. De sfeer was goed!

ecoworks breidt wagenpark verder uit

Het was al geruime tijd een grote wens van onze ploegbazen ... een vrachtwagen. Uiteindelijk is de beslissing een paar maanden geleden genomen om er voor te gaan. En vandaag mochten we hem ophalen. Het is een vrachtwagen van 19T die voor ons inzetbaar is voor zowel de zwemvijvers als voor de groendaken. We hebben hem namelijk uitgerust met een containerhaak en met een stevige kraan.

ecoworks sponsort en springt mee met 'The Big Jump'

Half juli 2014 was er 'The Big Jump'. In heel Europa sprongen toen 150.000 mensen in openbare waters om proper oppervlakte water te eisen. In België waren dat 2100 'jumpers'.  Alle enthousiaste springers uit Europa sprongen op die dag precies op hetzelfde moment ... om samen aan hetzelfde koord te trekken. Het exacte tijdstip was zondag 13 juli 2014 om 15u.

zwemvijver bouwer van het jaar - zilver

Zoals elke jaar werd ook nu (eind 2013) de jaarlijkse wedstrijd voor de beste zwemvijver bouwer van het jaar gehouden. Ecoworks nam voor het eerst deel en we vielen in de prijzen. We hebben de 2de plaats te pakken in de categorie 'beste zwemvijverbouwer voor zwemvijvers boven de €50.000,-'. De jury prees ecoworks om de technische installatie die dit bad had.

ecoworks doneert 10% van haar winst aan Natuurpunt

Ecoworks wil graag iets doen voor een (duurzaam) goed doel! Wij zijn al een aantal jaar een partner van Natuurpunt. Tot onze grote tevredenheid. En we wouden deze band versterken. We hebben met ecoworks besloten om vanaf 1 januari 2013 elk jaar 10% van onze winst te schenken.

het zwevende ecoworks bos in centrum Brussel

Wie de komende maanden, via de Tervurenlaan, Brussel in- of uit rijdt zal er niet kunnen naast kijken! Tussen het Jubelpark en het Montgomeryplein pronkt ons laatste nieuwe project: een heus zwevend bos. In opdracht van Bank Delen en in samenwerking met Duval Guillaume en Urban Media kregen we de kans om op een orginele manier groen in de stad te brengen.

Artikel in de Knack van mei 2010

In mei 2010 heeft de Knack een artikel aan ons gewijd. Ze kwamen toen bij ons terecht om ons te interviewen, en ik herinner me dat die journalist ons graag een duw in de rug wou geven. Echt een mooi gebaar. Dat artikel heeft dat ook absoluut gedaan, we kregen opeens toegang tot een grote doelgroep. Mensen begrepen onze missie en visie ook goed uit het artikel. Een leuke herinnering dus! D

neem contact met ons op