fr nl

Ecoworks the story why

Ecoworks, the story why: 

We zijn gedreven en ambitieus, daarom zoeken we vers bloed en nieuw talent in onze onderneming. Het is niet eenvoudig te vinden wat we zoeken om onze groep te versterken. Daarom vertellen we je het verhaal van onze missie en over de fijne rit hier naartoe. 

Omdat het simpel is, als je ons verhaal kent, waarom zou je dan niet bij Ecoworks willen werken? 

Ecoworks is sterk in het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van groendaken, groengevels en zwemvijvers. 

Zo bouwen we projecten als makers van groenbeleving, in een omgeving die we op deze manier elke dag een beetje vergroenen. Is het nu met een publieke daktuin in het midden van de stad waar we graag zoveel mogelijk bloemen, bijen, vlinders en kleur samenbrengen of met een CO2 bufferende groene gevel in een stadscanjon zoals de Wetstraat in Brussel. Onze missie is duidelijk: groener, hoger, meer en beter. 

We gingen van start met natuurlijke zwembaden. We vonden daar onze passie voor een mooi ontwerp en de kracht van biologische evolutie van een bestaand concept zoals het 'traditionele' zwembad. We denken in de volgende jaren onze privé zwemvijvers ook verder te evolueren naar steeds meer publieke zwemvijvers. Vandaag brengt het die families al zwemmend dichter bij de manier waarop onze natuur werkt, morgen een gemeenschap rond een centrale vijver bij de dorpskern. Water bron van alle leven. Het bleek ook voor ons bedrijf een waarheid. 

Wie zoeken we en waarom zou je moeten meeschrijven aan ons verhaal? 

Wij zoeken slimme, gedreven, dynamische, ambitieuze vakmannen. 

Een vakman die het interessant vindt als we vertellen over het kruispunt tussen techniek en groen-aanleg in ons bedrijf. Een vakman die fierheid haalt uit werk als "arbeider" (wat veel te weinig erkend wordt over het algemeen). 

Ecoworks gaat over het beheren van watergeef-systemen met nieuwe technologie, maar ook over de bijna verloren stiel van een hovenier

Over de voldoening van een bouwvakker die omkijkt naar zijn bouwwerk wetende dat wat hij gebouwd heeft sterk is en zal blijven staan. Iemand die denkt dat variatie en verandering hem motiveren om bij te leren en scherp te houden. 

Vandaag gaat tuinieren te vaak over simplistisch gezegd snoeien en wieden, we willen dat het terug gaat over bloemen en kruiden. Over biodiversiteit, maar ook over iets moois, iets goed ontworpen. Over architectuur en stedenbouw. 

Een mooie tuin bereik je met geduld en volharding in dat moment in het seizoen dat alles meezit. Ook de dingen waar je niets aan kan veranderen, die nederigheid en verbinding die je haalt uit de natuur en weersomstandigheden vinden wij een absolute meerwaarde. Zoeken naar die perfectie waar onze planten, bloemen, struiken en bomen gewoon schoon staan. In onze projecten waar we groen laten groeien op, tegen of in een gebouw is zoiets geen sinecure. 

We zoeken karakters met doorzettingsvermogen en discipline. Naast orde en netheid gewoon erg belangrijk als je vooruit wilt. 

We hebben al vaak gezegd dat we geen eenvoudige organisatie hebben gekozen. We zijn bijna per ongeluk met Ecoworks gestart. We wouden vooral graag ondernemen, met ecologie toen in 2006 reeds in ons achterhoofd, maar vooral met de wil om een steen te verleggen. Onze generatie beginnende ondernemers zag dan bedrijven als Facebook of Amazon. Het is geen goede maatstaf om je bedrijf ongeveer gelijktijdig mee op te richten. Maar het klopt wel dat Ecoworks een echte job is, handenarbeid is geen lachtertje. Een project bouwen om dan verder te gaan naar het volgende. Elke dag maatwerk presteren met een groep die elke ochtend klaarstaat om te vertrekken. Het was en is geen simpele oefening om vlot te krijgen. 

Er ging veel energie naar het stroomlijnen en we zijn al ver opgeschoten in die leercurve naar efficiëntie. Het wordt alleen plezanter om mee te komen doen, we denken dat we het stilaan door hebben.

Onze groep zou mogen aangroeien naar de kaap van 40 medewerkers. 

Onze missie is relevant, create nature is nodig. We voelen aan dat de expertise die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd alleen maar aan belang zal winnen in de stad van 2030. 

Naast biodiversiteit is onze focus gericht op de rol van water in dit verhaal. Water is een schaars goed en moeten we verstandig mee omspringen. Onze leefwereld dichter bij de natuur brengen, het is een evolutie waar we mee verder moeten en waar de snelheid alleen maar hoger in kan/moet. 

Daarom zoeken we vandaag hulp in de aanleg-ploegen van elke groep: groengevel, groendak en zwemvijver. Er staan hiervoor dus 3 vacatures open die meteen inzetbaar zijn, in de volgende maanden zal dit zich nog doorzetten. 

We bieden je een mooi pakket aan, een competitieve verloning in een modern en dynamisch bedrijf. We zijn gestart als een klein groepje vrienden, onze doelstelling is om dat gevoel niet te zien vervagen maar alleen maar aansterken. Je weet wel, liefde is het enigste dat niet kleiner wordt als je het deelt en zo... . 

Makers van groenbeleving, maar ook makers van plezier als een groep die samen een missie nastreven. 

In ruil rekenen we op een positieve houding en gedrevenheid om onze doelen te behalen. Een bedrijf dat groeit is niet alleen maar bloemetjes en bijtjes. Dat is hard werk en knokken om de groep samen te houden en vooruit te duwen naar het volgende niveau. Maar ook zelf mee te trekken naar die vooruitgang, zo zorg je zelf mee voor doorgroeimogelijkheden in je eigen carrière. 

Wat denk je? Zin in een switch? 

Wij zijn bereid je op te vangen en op te leiden. Relevante ervaring in de tuinsector of in een technische beroep (elektriciteit, sanitair, loodgieterij, hout, staal, ...) is een pluspunt. Handige handen, logisch kunnen nadenken en een sterke wil en motivatie is een must. 

Het leven smijt je soms een mooie opportuniteit toe. Het kan simpel zijn. 

Solliciteren kan via [email protected]

neem contact met ons op
×

Slechts enkele klikken verwijderd van jouw droomproject.
Laat ons weten wat je plannen zijn en we nemen gauw contact met je op.
Bedankt voor uw bericht. Wij contacteren u zo snel mogelijk.

Ontvang gratis onze infobrochure.
Bedankt voor uw aanvraag. Wij verzenden uw brochure zo snel mogelijk.